Psychotherapie

Rouw en Verlies 

Relatietherapie 

Eetproblematiek

Adoptie problematiek

Gender problematiek

Als rouw en verlies therapeut wil ik je graag helpen om je verliesstukken en/of rouwproces in kaart te brengen als je het zelf even niet meer weet. Aan de hand van gesprekken en technieken bied ik je inzichten in je rouwarbeid en verweef ik samen met jou het rouwen in je dagelijkse leven.


Relatietherapie is heel spannend. Want wat is er gebeurd waardoor jullie de verbinding met elkaar kwijt zijn? In relatietherapie gaan we op zoek naar de patronen waarop jullie vastlopen. Aan de hand van jullie eigen script en verlangens proberen we terug te gaan naar verbinding met elkaar.
Emo-eating: zoals het woord zelf vertelt staan emoties hier centraal. Onze emoties hebben een functie en willen ons iets duidelijk maken. Emoties vertrekken meestal vanuit ons lichaam. In therapie word je bewust van de gedachten die je gekoppeld hebt aan die emoties en leer je om te gaan met de valkuilen.

Ik ben zelf geadopteerd en kan me als ervaringsdeskundige beschouwen. Adoptiekinderen voelen vaak een grote dankbaarheid naar hun adoptieouders toe maar door deze loyaliteit voelen ze zich vaak ook eenzaam. De zoektocht naar hun roots levert meestal weinig op. Daarom is het belangrijk om in therapie even stil te staan bij het onzichtbaar verlies en hierbij te rouwen.
Gender heeft te maken met de rol die we aan mannen en vrouwen toeschrijven. Maar wat als jij niet past in deze rol die de maatschappij oplegt? Je voelt een grote onvrede met je lichaam en/of met jezelf als persoon. Misschien krijg je te maken met pestgedrag. Dit pestgedrag kan leiden tot nog meer onzekerheid rond wie je nu eigenlijk bent. Het doel van therapie is om stil te staan bij jouw identiteit zodat je zelfbeeld kan verbeteren.​


Tarieven:Individuele begeleiding: 60 minuten = 60 euro
Relatietherapie: 90 minuten = 90 euro

Wie ben ik?Mijn roots liggen in India. Als baby werd ik geadopteerd en ik heb het geluk gehad om in een warm nest terecht te komen. Toch heb ik zelf al een hele zoektocht afgelegd naar wie ik ben… Deze zoektocht bestond uit het volgen van verschillende opleidingen. Ik behaalde het bachelor diploma van Sociale Readaptatiewetenschappen en een getuigschrift in de pedagogische bekwaamheid. Sedert 2001 werk ik voltijds voor VDAB waar het werken met mensen centraal staat. Na mijn 40ste besloot ik om de IV Psychotherapieopleiding aan te vatten. Mensen doen groeien, inzichten geven in hun eigen proces waardoor ze in hun eigen
kracht komen te staan is voor mij een grote passie en maakt mij als mens completer.​

Anne Thijs

Integratief psychotherapeut​

Getuigschrift Integratieve Rouw -en Verliesbegeleiding
Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid

Bachelor in de Sociale Readaptatiewetenschappen
Lid van de Vlaamse vereniging van IV therapeuten (VVTIV)​Contactgegevens: 0476 35 10 71 – marieannethijs@gmail.com